Over Triton


Triton, zoon van Poseidon en Amphitrite.
Zwemvereniging Triton behoort tot een van de oudste zwemverenigingen in Den Haag. De gezellige club is opgericht op 1 oktober 1933 en sindsdien nog steeds actief dankzij de inzet van devrijwilligers en het bestuur.

Na jarenlang met veel plezier in het zwembad aan de Mauritskade te hebben gezwommen kwam daar in 1997 helaas een einde aan. Het zwembad werd verkocht en geheel verbouwd tot fitnessruimte. Gelukkig vond de vereniging een nieuw onderkomen: zwembad de Houtzagerij aan de Hobbemastraat. Vanaf 1 september 1997 vindt de zwemles plaats vanuit deze locatie.


Oprichters van Triton, vergadering 1933.
 
Jan Berghuis (secretaris)
Piet Collee (commissaris)
Piet Wassink (penningmeester)
Han Berghuis (voorzitter)
Jan Smit (commissaris)
----


Naast de drijvende kracht van het bestuur is de inzet van de vrijwilligers onmisbaar voor het in stand houden van deze gezellige vereniging.
Zwemvereniging Triton is bevoegd om de kinderen op te leiden voor alle bestaande zwemdiploma's. Diplomazwemmen vindt enkele malen per jaar plaats. Het doel van Triton is niet het zo snel mogelijk behalen van een diploma maar de kinderen op een ontspannen wijze naar een diploma toe brengen. Triton is immers een vereniging en geen opleidingsinstituut.